Παναγία Μυρτιδιώτισσα

Lynne Dunlap | September 25, 2021 | Tidak ada komentar

Ιλέῳ σου ὄμματι στοργικῷ καί σῇ εὐσπλαγχνίᾳ διαφύλαττε μητρικῇ τάς νήσους Κυθήρων καί τῶν Ἀντικυθήρων σεισμῶν πυρός μαχαίρας Μυρτιδιώτισσα. μεγάλη γιορτή σήμερα στα Κύθηρα.


Pyrografia Se 3ylo Panagia Myrtidiwtissa Baseball Cards Baseball Cards

Παναγία η Μυρτιδιώτισσα ονομάζεται εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε στα Κύθηρα πιθανώς τον 14ο αιώνα.

Παναγία Μυρτιδιώτισσα. Απέκτησε το προσωνύμιο Μυρτιδιώτισσα επειδή όπως αναφέρεται στην παράδοση τη βρήκε ένας βοσκός σε μια τοποθεσία γεμάτη με μυρτιές. Αρχική ΝΕΑ Παναγία Μυρτιδιώτισσα. Παναγία Μυρτιδιώτισσα Νάξος - Κριτικές - Tripadvisor.

Ο παραλυτικός ζήτησε την βοήθεια της Παναγίας και έξαφνα άκουσε μια φωνή από την εικόνα να του λέει να σηκωθεί και να τρέξει να σωθεί. Σηκώθηκε περπάτησε σύντομα άρχισε να τρέχει και πρόφτασε τους. Παναγία Μυρτιδιώτισσα - Panagia Mirtidiotissa The small church built on an island just on Naxos portΗ Παναγία η Μυρτιδιώτισσα ένα μικρό.

Παναγία η Μυρτιδιώτισσα Πρώτη καταχώρηση. μεγάλη γιορτή σήμερα στα Κύθηρα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 0820. Σήμερα γιορτάζει η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα 24 Σεπτεμβρίου.

Παναγία Μυρτιδιώτισσα πάνω από 2000 Θέματα και Παραστάσεις Αγίων Εικόνες ξύλινες με φύλλα χρυσού και εκκλησιαστικά είδη για παραγγελίες Καλέστε μας 210 400 86 27. Πάνω ακριβώς από το παλαιό Καθολικό το 1857 χτίστηκε ο νεότερος μεγαλοπρεπής ναός σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής. Ο Ιερός Ναός Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου.

Βόρεια και νότια του νεότερου Καθολικού βρίσκονται τα κελιά των πιστών που επισκέπτονται την μονή την περίοδο της νηστείας των πρώτων δεκαπέντε ημερών του. παναγία μυρτιδιώτισσα πειραιάς location παναγία μυρτιδιώτισσα πειραιάς address παναγία μυρτιδιώτισσα πειραιάς μυρτηδιώτισσα πειραιάς παναγία μυρτιδιώτισςα πειραιάς. Το εκκλησίασμα έτρεξε να φύγει πιστεύοντας ότι επιτίθονταν πειρατές.

Την ημέρα αυτή γιορτάζουν η Μυρσίνη και η Μυρτώ. Γιορτή σήμερα 24 Σεπτεμβρίου. Ο Ιερός Ναός Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου είναι Ναός Βυζαντινού ρυθμού πεντάτρουλος σταυροειδής με το ύψος του κεντρικού τρούλου περί τα 14 μέτρα και διαθέτει περίτεχνες καμάρες βόρεια νότια και δυτικά που δημιουργούν.

Σύμφωνα με την παράδοση η αυθεντική εικόνα της Θεοτόκου με το Χριστό βρέθηκε από ένα βοσκό σε μια κοιλάδα νοτιοδυτικά τvn Κυθήρων γεμάτη από μυρτιές που ονομάζονται Μυρτίδια τον 13ο αιώνα μΧ. Έχει αυτό το προσωνύμιο γιατί αναφέρεται από την παράδοση ότι την βρήκε ένας βοσκός σε. Παναγία η Μυρτιδιώτισσα ονομάζεται εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε στα Κύθηρα πιθανώς τον 14ο αιώναΈχει το προσωνύμιο Μυρτιδιώτισσα γιατί αναφέρεται από την παράδοση ότι τη βρήκε ένας βοσκός σε μία τοποθεσία.

Η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα είναι πολιούχος των Κυθήρων και της Πύλου. Παναγία Μυρτιδιώτισσα Administrator 060320 Ναοί και Μοναστήρια Χωρίς Σχόλια Το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Μυρτιδιώτισσας είναι η έδρα του σπουδαιότερου κειμήλιου της κυθηραϊκής παράδοσης και κληρονομιάς. Σύμφωνα με την παράδοση η αυθεντική εικόνα της Θεοτόκου με το Χριστό βρέθηκε από ένα βοσκό σε μια.

Bed and Breakfast Νάξο. Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 0935 Κάθε χρόνο στις 24 Σεπτεμβρίου τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία η εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε στα Κύθηρα κατά τον 14ο αιώνα. Εόρτασαν τα Κύθηρα την Πολιούχο και Προστάτιδά τους Παναγία Μυρτιδιώτισσα στο ομώνυμο Ιερό της Προσκύνημα όπου φυλάσσεται η θαυματουργή της εικόνα που βρέθηκε στο νησί τον 14ο αιώνα από έναν ταπεινό βοσκό.


Panagia Myrtidiwtissa 24 Septembrioy Art Christianity Painting


Pin On Agiografia


Panagia Ierosolymitissa To Polytimotero Keimhlio Twn Ky8hrwn H Eikona Th Virgin Mary Orthodox Icons Greek Orthodox Church


Pin On Orthodoxy


Panagia Myrtidiwtissa Palaiwmenh Eikona Apo 8alasso3ylo In 2021 Baseball Cards Painting Art


H Panagia H Myrtidiwtissa Giortazei Stis 24 Septembrioy Hmeromhnia Eyresews Ths Eikonas Ekklhsia Online Orthodox Christian Icons Ladder Decor Christian


Panagia Myrtidiwtissa Agia Myrtia Hrakleio Panagia Palianh Crete Island Crete Orthodoxy


Proskynhths H Panagia H Myrtidiwtissa 24 Septembrioy Painting Greek Icons Icon


Panagia Myrtidiwtissa Virgin Mary Myrtidiotissa Of Kythira 24th September Female Artists Art Artist


Panagia Myrtidiwtissa 24 Septembrioy Christian Paintings Orthodox Christian Icons Orthodox Icons


Pin On Konstantinos Parthenis


Panagia H Myrtidiwtissa H Krhtikia Sthn Monembasia Orthodox Christian Icons Orthodox Icons Mythology Art


Pin On Theotokos


Panagia Myrtidiwtissa 24 Septembrioy H Eyresh Ths Eikonas Kai Ta 8aymata Ekklhsia Online Painting Art San


Mary And The Holy Infant Panagia Myrtidiwtissa Greek Orthodox Etsy Paint Icon Byzantine Art Iconography


Pin By Vicki Whaley On H Yperagia 8eotokos Virgin Mary Art Icon Orthodox Christian Icons Orthodox Icons


Panagia Myrtidiwtissa Iconography Holy Trinity Art


Panagia Ktitorissa H Bhmatarissa Iera Monh Batopedioy Monasthriaka Proionta Apo To Agion Oros Sto Spiti Sas Byzantine Art Orthodox Icons Art


Pin On Eikones Gia Ektypwsh




Email Newsletter

Like what you read here in this blog post?
Get more like it delivered to your inbox daily.



Designed by Prayag Verma